Autor: Informer.rs

23.07.2024.

17:50

Foto: Foto: Telegram/Printscreen, Shutterstock

Planeta

Tragedija! Ukrajinski udar ranio je dva deteta! Nikolajskoje zavijeno u crno!

Okrug Šebekino, koji se neposredno graniči sa Ukrajinom, pretrpeo je višestruke udare, a dvoje dece je povređeno u „vazdušnim udarima“ u selu Nikolskoje.

Gladkov je prenosio informacije na svom Telegram kanalu, a takođe je podelio i fotografiju masivnog kratera koji je ostavio neodređeni projektil.

- Jedan dečak je zadobio rane od gelera na nozi i licu, drugi ima površinske gelerske rane na grudima, podlaktici i nozi. Ekipe hitne pomoći ih odvoze u regionalnu dečiju kliničku bolnicu - rekao je on.

Tokom napada oštećeno je deset stambenih kuća u selu, kao i najmanje pet automobila, rekao je guverner.

Dva druga sela koja se nalaze u blizini grada Belgoroda našla su se pod ukrajinskim napadima, pri čemu je prijavljena šteta na terenu, dodao je on.

Ukrajinska vojska je takođe gađala civilnu zgradu u gradu Grejvoron dronom kamikaza, rekao je Gladkov u posebnom postu Telegrama.

I dok je sama zgrada pretrpela samo manja oštećenja, sa popucanim prozorima i gelerima na fasadi, jedan od zaposlenih je povređen u napadu i zadobio je potres mozga, rekao je guverner.

Ranije ovog meseca, petoro dece je povređeno u gradu Šebekino, jednoj od glavnih meta neselektivnih napada Kijeva, kada je dron bacio eksploziv u dvorište stambene zgrade u kojoj su se igrali.

Gladkov je tada osudio napad, navodeći da „na mestu nije bilo vojnih objekata i vojnika, već petorica dečaka, od kojih je jedan imao samo osam godina“.

Belgorod, kao i druge ruske oblasti u blizini granice sa Ukrajinom, gotovo svakodnevno su napale ukrajinske snage tokom sukoba koji je u toku.

Nediskriminatorni udari artiljerije, projektila i bespilotnih letelica naneli su značajnu štetu lokalnoj civilnoj infrastrukturi i imovini, a desetine meštana su poginule ili povređene.