Autor: Informer.rs

23.07.2024.

19:35

Foto: AP photo

Planeta

Vens kipti od besa! Kamala Haris mu je "utekla" da ne ispliva tajna koju čuvaju demokrate!

Vens je govorio na mitingu u Midltaunu u Ohaju u ponedeljak, dan nakon što je Bajden odustao od predsedničke trke.

- Rečeno mi je da ću raspravljati o Kamali Haris - rekao je Vens sa osmehom.

- I sada će predsednik Tramp da raspravlja o njoj? Nekako sam ljut zbog toga, ako budem iskren sa vama - dodao je Vens.

Bajden je u nedelju najavio da neće tražiti reizbor i da će se fokusirati isključivo na ispunjavanje svojih predsedničkih dužnosti do kraja svog mandata.

Najava je usledila nakon višenedeljnog pritiska da se povuče zbog zabrinutosti u vezi sa njegovim mentalnim i fizičkim stanjem manje od mesec dana pre nego što je zakazan početak Nacionalne konvencije Demokratske stranke u Čikagu.

Obraćajući se biračima u svojoj staroj srednjoj školi u Midltaunu, Trampov potpredsednik optužio je Harisovu i druge „elitne demokrate“ da su lagali javnost o Bajdenovoj sposobnosti za funkciju u poslednje tri godine, kao i o njegovoj sposobnosti da vodi pobedničku kampanju.

Informer

 

Haris je u nedelju rekla da namerava da "zaradi i pobedi" predsedničku nominaciju u DNC.

Prema izveštajima medija, demokrate vide debatu između Harisa i Trampa kao način da se iskupi partija nakon katastrofalnog Bajdenovog učinka u junskoj debati protiv republikanskog kandidata.

Uticajne demokrate kao što su bivši američki predsednik Barak Obama, lider većine u Senatu Čak Šumer i bivša predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi, navodno su nedeljama delili zabrinutost zbog Bajdenove sposobnosti da pobedi Trampa i ponovo bude izabran u novembru.

Prema NBC-u, Pelosi je bila ključna u podsticanju Bajdena da se povuče.

Pre nego što je Bajden izašao iz trke, Haris je prihvatila poziv za debatu CBS-a za 23. jul ili 13. avgust, izvestio je NBC.

Trampova kampanja je pristala na debatu koju je prenosila televizija Fok Nevs, a ne na CBS, a uslovi debate između njih dvojice nisu finalizovani.