23.07.2024.

22:07

Foto: Printskrin Tik tok

Planeta

(VIDEO) Moskva pokazala kako je masakrirala plaćenike iz Francuske i Britanije! Hoće li mediji na Zapadu i posle ovog da lažu?!

Rečeno je da je oko 50 stranaca ubijeno u udaru balističkih raketa, koji je izveden korišćenjem sistema Iskander-M, saopštilo je ministarstvo, napominjući da se objekat nalazi u Dergačiju, gradu u oblasti Harkov.

Mediji na Zapadu tvrdili su i dalje tvrde kako Moskva izmišlja, ali posle ovog video-dokaza, imaju problem. Kako sada tamošnjoj javnosti objasniti brutalan snimak masakra plaćenika iz Francuske i Britanije!

Moskva je, podsetimo, više puta upozoravala da se svako strano vojno osoblje koje deluje u Ukrajini smatra legitimnom metom ruskih udara i da će biti nemilosrdno eliminisano.

Prošlog meseca, portparol Kremlja Dmitrij Peskov ponovio je pretnju dok je Francuska nagovestila da će zvanično poslati svoje vojnike u Ukrajinu. 

- Činjenica je da svi instruktori koji učestvuju u obuci vojske ukrajinskog režima nemaju nikakav imunitet - rekao je Peskov tada novinarima, napominjući da "nije bitno da li su Francuzi ili ne".

Ranije ovog meseca, ruska spoljna obaveštajna služba (SVR) skinula je tajnost sa izveštaja u kojem je agent tvrdio da je francuska vojska "zabrinuta zbog povećanog broja Francuza ubijenih na ukrajinskom pozorištu vojnih operacija".

Moskovske snage su izvestile da su u januaru uništile još jedan privremeni centar za razmeštanje stranih boraca u Harkovu, ubivši ono što je Pariz navodno procenio na "desetine" francuskih državljana.

Ruski predsednik Vladimir Putin je takođe nedavno izjavio da su zapadni vojni treneri "dugo prisutni" u Ukrajini "pod maskom plaćenika" i naglasio da oni predstavljaju legitimnu metu za ruske oružane snage.