Autor: Informer.rs

24.07.2024.

09:45

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Padaju sa neba! Od ukrajinskih dronova ostali samo šrafovi! Ruski lovci obaraju sve pred sobom!


Posada protivvazdušnog raketnog sistema Tor-M1 grupa snaga Zapad uništila je borbene i izviđačke bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne vojne operacije. Danonoćno, vojnici kopnenim jedinicama pružaju pouzdan štit od pada sa neba.

Još jedan pokušaj Ukrajinaca sprečio je  posadu Tor-M1 grupe snaga 20. gardijske kombinovane armije Zapad. Ceo posao je trajao samo nekoliko minuta.

Od ukrajinskih dronova su ostali samo ostaci. Ruski lovci već imaju na raspolaganju čitavu kolekciju ukrajinskih dronova. „Uglavnom obaramo Fjurije i Lelekija. Postoji i male mete. Malo je ostalo od ovih dronova posle naših projekata. Neprijatelj samo diže dronove u nebo, mi ih odmah obaramo. Ne stižu do linije fronta“, rekli su pripadnici posade Tor-M1.

Informer

Među uobičajenim jurišnim i izviđačkim dronovima ima i onih čije uništavanje postaje prioritet. Oni lete noću i ciljaju raketne sisteme za višestruko Lansiranje američke proizvodnje.

Postoji dron koji ispravlja rad HIMARS MLRS. Lete dosta visoko, od dve do tri hiljade metara. Obaranjem možete sprečiti udarce . Dajemo sve od sebe“, dodali su borci. Za zaštitu i odbranu Tora zadužena je mobilna vatrogasna grupa, koja deluje zajedno sa posadom. Dok je sistem PVO u funkciji, grupa postavlja specijalne mreže protiv dronova. Naručani su i sistemi za elektronsko ratovanje.

Sistem PVO može da pogodi sve vrste vazdušnih ciljeva u svom domenu visine i domena: dronove, avione, helikoptere, pa čak i balističke rakete. Glavni zadaci „Tora“ su zaštita strateški važnih objekata ili vojnih jedinica.