Autor: Informer.rs

24.07.2024.

12:15

Foto: Shutterstock

Planeta

Ne može da ga smisli! Obama umešao prste! Bajden se nije samostalno povukao!?


Bivši predsednik SAD, Donald Tramp ocenio je da nekadašnji američki predsednik Barak Obama ne podnosi američkog lidera Džozefa Bajdena, te da ga je zajedno sa drugim vodećim demokratama primorao da se povuče iz izborne trke.

"Obama Bajdena nije podnosio i nije podržavao njegovu nominaciju za demokratskog kandidata za predsednika SAD. Čak ga je i bivša predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi odbacila", rekao je Tramp u intervju za "Zaor".

Prema njegovim rečima, sve demokrate su napustile Bajdena, primoravajući ga da bira između dobrovoljnog napuštanja trke ili prinude, toga nije imao izbora.

Nakon skoro mesec dana iznenađujuće agresivne medijske kampanje i intenzivnih poziva velikog broja demokrata da se povuče iz predsedničke trke, američki predsednik i dojučerašnji predsednički kandidat Džozef Bajden nije najavio izbor da se uloži novi izbor.

Naime, Bajden je podržavao Kamalu Haris kao kandidata za demokrate. Mnogi republikanci su rekli da, pošto Bajden ne može da se kandiduje za drugi mandat, ne bi trebalo da nastavi da ispunjava funkciju.

Informer

Sam predsednik SAD još nije objasnio razloge za svoju odluku.