24.07.2024.

16:22

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Trese se Amerika! Bajdenu se dogodilo nešto strašno! Prvo pisali da je umro, sad se pojavio jako čudan - šta se ovo dešava?!

Do pojavljivanja juče na aerodromu u Delaveru, Bajden nije bio viđen u javnosti otkako je prošlog četvrtka saopšteno da se zarazio kovidom 19 u Las Vegasu i da će biti prebačen u svoj dom u Delaveru, gde će boraviti u samoizolaciji. 

Iz Bele kuće je saopšteno da Bajden i dalje ima blage simptome kovid infekcije, ali da su njegovi vitalni parametri su normalni i da nema temperaturu.

Međutim, američki novinar Taker Karlson je nedavno u svojoj emisiji skrenuo pažnju na tvrdnje konzervativnog aktiviste Čarlija Kirka, koji navodi da mu je izvor iz policijske uprave Las Vegasa rekao da je tokom Bajdenovog boravka u tom gradu došlo do "vanredne situacije", i da se u policijskoj upravi "šuškalo da Džo Bajden umire ili da je već možda mrtav".

Sumnja na pre nekoliko dana društvenim mrežama se pojačala nakon snimka telefonskog razgovora Kamale Haris, koju je Bajden podržao kao mogućeg kandidata demokrata za predstojeće izbore, i aktuelnog predsednika SAD.

Naš IT stručnjak Ljuban Kovačević takođe je tokom Bajdenovog odsustva izrazio o izveštajima Bele kuće o njegovom stanju.

- Uvidom u napredne tehnologije koje su danas dostupne i analizom dostupnih informacija, postavlja se pitanje da li je Džo Bajden uopšte živ. Njegova komunikacija putem društvenih mreža je postala glavna metoda njegovog obraćanja javnosti, dok se uživo nije pojavio na nijednom događaju već nedeljama - rekao je on.

Teorije o ozbiljnoj bolesti

Američki novinar i politički komentator Beni Džonson izjavio je na društvenoj mreži X da se sa predsednikom SAD Džoom Bajdenom "dogodilo nešto strašno", te da je bolestan i jedva može da hoda.

- Džo Bajden jedva može da hoda. Nešto strašno se dogodilo. To nije COVID. On je bolestan. Sve je to bila velika operacija prikrivanja - napisao je Džonson komentarišući video sa Bajdenovim prvim javnim pojavljivanjem nakon što je preležao koronavirus.

Prethodnog dana Bajden se prvi put pojavio u javnosti nakon objave da se povlači iz predizborne trke. Novinari su ga snimili dok se ukrcavao na avion koji ga je trebao prevesti iz rodne države Delaver u Vašington. Na snimku se vidi da Bajden teško hoda i jedva ulazi u automobil.

Prošle nedelje američki lider je bio pozitivan na koronavirus i povukao se iz javnosti. Prema zvaničnoj verziji, bio je u samoizolaciji u svojoj rezidenciji u Delaveru. Na društvenim mrežama su se pojavile spekulacije o navodnoj Bajdenovoj smrti, zbog čega su republikanci zatražili dokaze da je on živ.

U nedelju je predsednik SAD objavio da neće učestvovati u predizbornoj trci Demokratske stranke, ali da namerava da obavlja svoje dužnosti do kraja mandata. Bajden je pritom podržao kandidaturu potpredsednice Kamale Haris na izborima u novembru.