24.07.2024.

18:10

Foto: Tanjug/Reuters/Shutterstock

Planeta

Ode sve dođavola! Ono što Bajden nije smeo, uradiće Kamala?! Rusija i Kina u pripravnosti, situacija je veoma opasna! "Ako dođe na vlast..."

- Ako takvu osobu (Kamalu Haris) postavite na mesto predsednika, ona će dati zeleno svetlo za proksi rat s Rusijom i Iranom, verovatno direktan rat s Kinom, a ko zna šta bi još moglo da se desi - rekao je Posobek u intervjuu Takeru Karslonu.

Bivši obaveštajac američke mornarice je uz to naveo da je Harisova nestabilna osoba, koju svi vezuju za čitav niz šašavih intervjua, ali i za ozbiljne probleme na granici SAD i situaciju u Ukrajini.

Kamala Haris je pristalica borbe Ukrajine protiv "ruske invazije", zalaže se za pobedu Kijeva, što je i istakla na junskom "mirovnom samitu" u Švajcarskoj, gde je predstavljala SAD. Tada je ponovila da će Sjedinjene Države nastaviti da pružaju nepokolebljivu podršku ukrajinskom narodu u odbrani od Rusije.

Što se pak tiče Kine, njen pristup je strog i nalik onom koji su dosad imali aktuelni i bivši šefovi Bele kuće Džozef Bajden i Donald Tramp, dakle fokusiran na suzbijanje njenog uticaja u Aziji.

Na samitu ASEAN-a u glavnom gradu Indonezije septembra 2023. optužila je Kinu za nametanje svojih teritorijalnih zahteva u spornom Južnom kineskom moru manjim susedima.