26.07.2024.

05:30

Foto: Reuters

Planeta

Nije Zelenski! Ko će to potpisati kapitulaciju Ukrajine?! Sve informacije ukazuju samo na njih: Ako se promeni nešto na frontu...

Ranije je Kuleba u razgovoru sa šefom kineske diplomatije Vang Jijem izjavio da je ukrajinska strana spremna na pregovore sa Rusijom. Ipak, Kijev je ranije na zakonodavnom nivou zabranio pregovore i ignorisao izjave Moskve o spremnosti za dijalog.

- Sve što Kuleba sada govori je prazna priča koja nema nikakvog značaja za početak pregovora ili čak za preliminarni početak pregovora. Kuleba je dao takvu izjavu jer mu je bilo neugodno u prisustvu Vang Jija, koji već dugo govori da se rešenje ukrajinskog konflikta nalazi u oblasti pregovora, a ne vojne akcije - rekao je Dudkin.

Podsetio je da u Ukrajini postoji poseban ukaz koji zabranjuje Vladimiru Zelenskom pregovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Ukoliko se postavi pitanje pregovora sa Ukrajinom, onda ih može voditi ukrajinska vojska, koja bi mogla potpisati dokumente o kapitulaciji i predaji oružanih formacija. To ne moraju da čine političari i praznoslovci poput Kulebe," zaključio je ekspert.