25.07.2024.

13:51

Foto: video printscreen

Planeta

(VIDEO) Stravično razaranje na rumunskoj granici! Rusi objavili šok snimak: Projektil doleteo na bazu i izazvao snažnu eksploziju!

Ruska vojska izvela je niz udara na ključne vojne objekte u Ukrajini, uključujući bazu sa gorivom, parkiralište američkih borbenih vozila "bredli" i bazu bespilotnih brodova, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Prema rečima predstavnika ministarstva, udari su potvrđeni i snimcima očevidaca: na video zapisima se vide eksplozije u Izmailu, na granici sa Rumunijom i u Žitomirskoj oblasti.

Tokom protekla 24 sata, ruske snage su, koristeći operativno-taktičku avijaciju, bespilotne letelice, raketne snage i artiljeriju, uništile skladište goriva i maziva ukrajinske vojske, do pet američkih borbenih vozila BMP Bradley na platformi sa stranom vojnom tehnikom, kao i bazu za bespilotne brodove.

Ministarstvo odbrane Rusije ističe da ovi napadi predstavljaju značajan udarac na logističke i borbene kapacitete Oružanih snaga Ukrajine. Detalji o broju žrtava i šteti nisu saopšteni.

Ovo je jedan u nizu napada koje su ruske snage izvele na ukrajinsku infrastrukturu, dok borbe na frontu i dalje traju. Prema informacijama sa terena, situacija ostaje napeta, a sukobi se nastavljaju na nekoliko pravaca.