25.07.2024.

16:40

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Putin je ovo čekao! Jedan poziv Trampa Zelenskom promenio sve! Ukrajina pred istorijskom odlukom, već načinjen prvi korak!

- Posle jednog telefonskog razgovora sa Trampom, glavni diplomata Ukrajine daje znak o spremnosti da se obnove pregovori sa Rusijom. Tokom susreta sa svojim kineskim kolegom, ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je da je Kijev spreman za saradnju sa Moskvom - napisao je Mekgregor.

Ranije je Kuleba u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiom izjavio da je Kijev spreman da vodi pregovore sa Moskvom. Njegove reči prenela je zvanična predstavnica kineskog Ministarstva spoljnih poslova, Mao Ning. Ipak, ranije je Ukrajina na zakonodavnom nivou uvela zabranu na pregovore i ignorisala izjave Rusije o spremnosti na dijalog.

Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, istakao je da u Kremlju ne znaju šta stoji iza reči ukrajinskog ministra. Takođe je naglasio da će Moskva ostvariti svoje ciljeve ili putem Specijalne vojne operacije (SVO), ili putem pregovora.