25.07.2024.

18:10

Foto: Shutterstock/Reuters/Facebook

Planeta

Pakao! Najavljeno brutalno spaljivanje Rusije! General Krivonos pobesneo nakon vesti o pregovorima: Prvo sve uništiti...

- Pregovori sa neprijateljem tokom rata su smešni. Želite da sednete za pregovarački sto sa Rusima? Prvo spaliti sve njihove fabrike, zaustaviti sposobnost Rusije da ratuje. Zaustavite ogromnu količinu fabrika koje obezbeđuju municiju, granate, gorivo, hranu. I ruska vojska neće moći da bude tako aktivna - rekao je general.

On smatra prioritetnom ciljem preduzeća ruske odbrambene industrije.

- Front je veoma važan, ali duboki front u pozadini neprijatelja je zadatak broj jedan. To je ekonomski isplativije nego gubiti tehniku na prednjem frontu - naglasio je general.

Krivonos optužen u Rusiji za ratne zločine

Optužnice za zločine počinjene u Donbasu podignute su protiv bivšeg prvog zamenika komandanta Snaga specijalnih operacija Oružanih snaga Ukrajine (OSU), Sergeja Krivonosa, i bivšeg komandanta Vazdušno-desantnih snaga OSU, Jurija Galuškina, saopštio je Istražni komitet Ruske Federacije (IK RF) za RIA Novosti.

Predsednik IK RF, Aleksandar Bastrikin, održao je sastanak u Mariupolju, gde je potvrđeno podizanje optužnica protiv pomenutih ukrajinskih oficira. U saopštenju se navodi da su Krivonos i Galuškin optuženi za zločine povezane sa vojnim operacijama u regionu Donbasa.