26.07.2024.

07:26

Foto: Reuters

Planeta

"Iskanderi" razaraju! Žestok udar Rusije na Kramatorsk, Ukrajinci su ovde sakrili moćno oružje! Šta se ovo događa na Krimu?!!

Bitka za Toreck iz vazduha

Vidljivi su tragovi aktivnog artiljerijskog rada i upotrebe kliznih bombi.

 

 

Eksplozije na Krimu, udar na vojni aerodrom!

Tokom noći na Krimu su se čule eksplozije. Pogođen je aerodrom Saki u zapadnom gradu Novofedorivka, javio je Telegram kanal Krimski vetar tokom noći 26. jula.

Požar je navodno izazvan udarom na skladište municije na aerodromu, navodi Krimski vetar - iako informacija nije nezavisno proverena.  

Ranije noćas, oko 1 sat posle ponoći po lokalnom vremenu, višestruke eksplozije prijavili su stanovnici zapadnih opština Dobrušino, Novoozerne, kao i grada Jevpatorije. Eksplozije su se čule i u južnom gradu Simferopolju. Ruska Federacija to za sada nije potvrdila napade.

Napad "iskanderima" na Kramatorsk

Ruske snage pogodile su skladište u gradu Kramatorsku u DNR koji je pod kontrolom Ukrajine, gde su, između ostalog, bile uskladištene rakete dugog dometa, naveo je Sergej Lebedev.

 

Černigov: Pogođeni strani plaćenici i ukrajinske trupe 

Ruske snage pogodile su tačku razmeštanja ukrajinskog osoblja u oblasti Černigova, među kojima je i desetak stranih plaćenika, rekao je za Sputnjik Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog pokreta otpora.    

- U 01:15 (po moskovskom vremenu) u gradu Nežin začule su se eksplozije. Udarac je zadat u hostelu gde su Banderovci postavili punkt za raspoređivanje - rekao je Lebedev.   

Više desetina kola hitne pomoći uputilo se ka području udara. Među žrtvama je i do 10 stranih plaćenika. Prema pokretu otpora, u gradu su prisutni plaćenici iz zemalja Latinske Amerike.