26.07.2024.

08:09

Foto: printscreen/Twiter

Planeta

Šok na moru kod Istanbula! Spasioci primetili nešto čudno, kad su zagledali - je li moguće da ovo pripada Ukrajincima?! (VIDEO)

Sudeći prema snimcima skuter ima uređaje za daljinsko upravljanje i bio je krcat eksplozivom. Veruje se da se radi o skuteru pretvorenom u besposadno plovilo kamikazu koje pripada Ukrajini, jer pre izvesnog vremena ovakvo plovilo su promovisali Ukrajinci, odnosno tehnički deo Ukrajinske obaveštajnu službe.

Inače, turski mediji navode da ovo besposadno plovilo kamikaza pripada Ukrajini, odnosno ukrajinskoj mornarici i da je pronađeno na istanbulskoj obali Čatalča.

Spasioci na plaži u okrugu Čatalča Akalan primetili su džet ski na plaži ujutru. Kada su mu prišli, shvatili su da je njegova oprema drugačija i obavestili ekipe žandarmerije. Ekipe su izašle na lice mesta i pregledale plovilo.

Prema prvim izveštajima, utvrđeno je i da se u džet skiju nalazio eksplozivni materijal. Po obavljenim početnim uviđajima, marinsko vozilo će biti privedeno na vojni inspekcijski punkt radi kriminalističke obrade. Videlo se da je na pronađenom džet skiju bilo više kamera, vojne opreme i eksploziva. Na slikama koje su snimili građani vidi se džet ski kako pluta po moru.