26.07.2024.

11:43

Foto: Reuters/Tanjug

Planeta

Vučić je ovo i najavio! Obama i Mišel definitivno podržali Kamalu, sada je sve jasno! (VIDEO)

Mišel Obama se uključila u kampanju, baš kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno najavio!

- Razgovarao sam sa ljudima iz Londona i Amerike. Otkriću vam tajnu, nema ona velikih izgleda, ali verujem da će to biti jedna od najneizvesnijih utakmica. Mislim da je doneta odluka u štabu demokrata, da se uključi u kampanju Mišel Obama, što će reći kandidat će biti Kamala Haris, a nosiće je Mišel Obama. Kamala nema tu vrstu emocije i harizme, ali Mišel Obama ima. To je deo dila koji je napravljen, obavešatavam vas jer znam. Videćete njenu ulogu i to će izbore napraviti izuzetno zanimljivim - rekao je Vučić nakon odluke Džoa Bajdena da se povuče iz predsedničke trke.

Inače, Obama je bio tih neposredno nakon odluke Bajdena da se povuče iz kampanje, i prvobitno se verovalo da je favorizovao otvoreno takmičenje za nominovanje na nacionalnoj konvenciji demokrata sledećeg meseca u Čikagu.

Ali nakon što je Haris dobila podršku Bila i Hilari Klinton, Nensi Pelosi, mnoštva guvernera država i najviših demokrata u Kongresu – kao i samog Bajdena – Obama je dodao svoj glas u onome što predstavlja veliki podsticaj za aktuelnu potpredsednicu.

Četrdesetčetvrtom predsedniku SAD pridružila se supruga Mišel, bivša prva dama, u telefonskom razgovoru sa Haris koji je snimila i objavila njena kampanja u petak. Na snimku, Haris se vidi kako sluša bračni par Obama preko telefona.

"Ne mogu voditi ovaj telefonski poziv, a da ne kažem svojoj devojci Kamali: Ponosna sam na tebe - kaže Mišel Obama. Ovo će biti istorijsko."

Barak Obama je dodao: "Zvali smo da kažemo da Mišel i ja ne možemo biti ponosniji da te podržimo i učinimo sve što možemo da prođeš kroz ove izbore i uđeš u Ovalnu kancelariju".