Autor: Informer.rs

26.07.2024.

21:21

Foto: Reuters

Planeta

Šok iz Pekinga! "Amerika je imperija laži"! Kinezi brutalno sasekli državni vrh SAD!

Prošlog meseca, američki marinski korpus objavio je neklasifikovanu verziju zvanične doktrine pod nazivom Obmana, koja pruža uvid u taktiku koju koristi da bi stekla prednost u odnosu na pretpostavljenog protivnika i ublažila rizike oslanjajući se na „namerno iskrivljavanje stvarnosti“.

Obraćajući se novinarima u četvrtak, Žang je primetio da je „obmanjujuće ponašanje” Vašingtona otišlo daleko izvan okvira vojnih poslova i da je „zapravo duboko prodrlo u njegove kosti”.

- SAD se „usuđuju da izmišljaju neistine za svoje sebične interese i odavno su postale prava 'imperija laži - dodao je on.

Portparol je podsetio da su SAD pokušale da aktivno manipulišu javnim mnjenjem tokom Hladnog rata, a zatim su se uključile u trikove sa „praškom za pranje veša“ i oslanjale se na Bele šlemove da „pokreću agresivne ratove“ protiv Iraka, odnosno Sirije.

Što se prvog tiče, Džang je mislio na sada već zloglasni trenutak 2003. godine kada je američki državni sekretar Kolin Pauel predočio Savetu bezbednosti UN navodne dokaze da Irak ima oružje za masovno uništenje – tvrdnja za koju se kasnije ispostavilo da je bila lažna.

Informer

 

Beli šlemovi su organizacija sa sedištem u Siriji koja deluje u delovima zemlje pod kontrolom opozicije.

Tvrdeći da se bavi isključivo humanitarnim aktivnostima, grupa je glasno optužila vladu u Damasku za ratne zločine.

Beli šlemovi su, međutim, optuženi za veze sa terorističkim grupama, što oni negiraju.

Žang je takođe optužio SAD da su pokrenule kampanje lažnih informacija kako bi diskreditovali kineske vakcine na Filipinima i drugim zemljama.

On je mislio na izveštaj Rojtersa ranije ovog meseca u kojem se tvrdi da je Pentagon vodio tajnu kampanju na društvenim mrežama da bi diskreditovao kinesku vakcinu protiv Covid-19.

Džang je nastavio da naglašava da „možete da obmanjujete neko vreme, ali ne možete da obmanjujete zauvek“ dok je pozvao SAD da „odmah isprave svoje pogrešne prakse, prestanu da šire lažne informacije, prestanu da obmanjuju svet lažima i prestanu da kleveću druge države, i dati jasno objašnjenje međunarodnoj zajednici za njeno obmanjujuće ponašanje što je pre moguće“.