27.07.2024.

08:31

Foto: EPA

Planeta

Haos! Oglasio se FBI posle skandalozne izjave svog šefa: Evo šta je pogodilo Trampa u uvo!

FBI u saopštenju navodi da je "ono što je pogodilo bivšeg predsednika Trampa u uvo bio metak, ceo ili fragmentovan na manje komade, ispaljen iz puške preminulog subjekta", prenosi AP.

Saopštenje je usledilo dva dana nakon što je direktor FBI Kristofer Rej izjavio da nije jasno da li su Trampove povrede nanete metkom, gelerom ili staklom.

Atentat na bivšeg predsednika izvršio je Tomas Metju Kruks na predizbornom skupu u Pensilvaniji 13. jula. Tramp je tada ranjen u desno uvo, jedan posetilac mitinga je ubijen, dok su dvojica ranjeni.

Podsetimo, direktor FBI-a Kristofer Rej izjavio je da postoje sumnje u vezi sa ranjavanjem bivšeg predsednika Donalda Trampa tokom pokušaja atentata, prenosi "Dejli Mejl".

- Uz dužno poštovanje prema bivšem predsedniku Donaldu Trampu, postoje određene sumnje u vezi s time da li su metak ili geler pogodili njegovo uvo. Ne znam da li je taj metak, osim što je izazvao ogrebotinu, mogao pogoditi nešto drugo. Ali smatram da smo uzeli u obzir sve ispaljene metke - prenose novinari njegove reči.