Autor: Informer.rs

27.07.2024.

22:00

Foto: Shutterstock/wideonet

Planeta

Rugaju se bogu?! Oglasila se katolička crkva u Francuskoj! Sveštenstvo besno na Olimpijske igre!

Ceremonija, koja je održana u centru Pariza u petak uveče, završena je trupom drag kvinova, homoseksualaca i transseksualaca koji su pozirali za stolom, dok su se Isus Hrist i njegovi apostoli pojavili u filmu "Poslednja večera" Leonarda da Vinčija.

Ogromno jelo za serviranje je potom izneto ispred stola, iz kojeg je izašao uglavnom nag čovek našminkan da liči na Dionisa, grčkog boga vina i veselja.

Tokom celog nastupa, iza stola su se mogli videti otkriveni testisi plesača.

- Ova ceremonija je, nažalost, uključivala scene u kojima je hrišćanstvo ismejano, zbog čega duboko žalimo - navodi se u saopštenju Biskupske konferencije u subotu.

- Zahvaljujemo se pripadnicima drugih verskih zajednica koji su nam izrazili solidarnost - navodi se u saopštenju. 

Ceremoniju su osudili hrišćani i konzervativci širom sveta.

Informer

 

Biskup Minesote Robert Baron nazvao je nastup „grubo ruganje Tajnoj večeri“, dok je zamenik premijera Italije Mateo Salvini izjavio da je „otvaranje Olimpijskih igara vređanjem milijardi hrišćana širom sveta zaista loš početak“ za Francusku.

Izvršni direktor kompanije SpaceIks i Tesla Elon Musk opisao je spektakl kao „izuzetno nepoštovanje hrišćana“, dok je tehnološki preduzetnik dr Eli Dejvid napisao da je „čak i kao Jevrejin“ bio „besni zbog ove nečuvene uvrede Isusa i hrišćanstva“.

Organizatori Olimpijade su branili uvodnu emisiju. „Zamislili smo ceremoniju da pokažemo naše vrednosti i naše principe, tako da smo dali veoma posvećenu poruku“, rekao je novinarima u subotu predsednik Paris 2024 Toni Estanguet.

- Ideja je bila da se zaista pokrene refleksija. Želeli smo da imamo što snažniju poruku.” „Naša ideja je bila inkluzija - dodao je Tomas Džoli, umetnički direktor ceremonije.

- Želeli smo da razgovaramo o raznolikosti.

- Različitost znači biti zajedno.

- Želeli smo da uključimo sve.”