28.07.2024.

08:40

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Ukrajina danima ne spava! Prvo ga pomenuo Putin, a sada i njegov "Raspućin"! Dugin nagovestio novi veliki cilj ruske vojske!

- Važno je da sada razumemo ovo sveto značenje Specijalne vojne operacije, rata u kome učestvujemo protiv Zapada, a ne protiv Ukrajine. Mi se borimo za Ukrajince da budu na pravoj strani u kulminaciji svetske istorije - istakao je Dugin.

Govoreći o Hersonu, Dugin je naveo da je za Rusiju taj grad "portal" u sopstvenu duhovnu prošlost, uključen u nasleđe ove grandiozne civilizacije.

- Živeli smo nezavisno, išli svojim putevima do tog jedinstvenog trenutka, koji se zove Herson. Od tog trenutka ulazimo u nasleđe, u prava nasleđa, jedne grandiozne civilizacije – grčke i rimske. To je deo jedne apsolutno velike kulture. Zato je za nas Herson svojevrsni portal u sopstvenu duhovnu prošlost - kazao je Dugin.

On je ocenio da je Herson jedinstvena teritorija na kojoj se susreću starogrčko i carsko rimsko doba sa Rusijom.

"To je jedinstveno okupljanje naroda, vremena, kultura i civilizacija", dodao je.

U istom dokumentarnom filmu govorio je i ruski predsednik Vladimir Putin, rekavši da Herson treba da postane simbol identiteta i pobede Rusije, napomenuvši da je pronalaženje i jačanje identiteta osnova budućnosti Rusije.

"Herson treba da bude simbol identiteta Rusije, njenih dubokih korena, simbol pobede, razvoja, prosperiteta Rusije", kazao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da istorija Rusije, njena tradicija i ponos na podvige njenih predaka za jačanje zemlje, stvaraju osnovu za pobedu, što je posebno potrebno u sadašnjem periodu razvoja država.