30.07.2024.

05:00

Foto: Reuters

Planeta

Strava i užas! Zelenski ovaj ološ dovukao u vojsku?! Rusi na ivici pucanja, situacija izmiče kontroli nakon priznanja bivšeg oficira SBU!

- Ideološki nacisti, koji su zaista pristalice nacističke ideologije, ne dolaze ni preko države. Oni idu posebno u nacističke jedinice. To je 'Desni sektor'. Dakle, oni idu posebno u puk 'Azov', jer su tamo braća po svojim stavovima - kazao je Prozorov.

Prema njegovim rečima, radi se o velikom broju ljudi.

On je dodao da su na Zapadu, pod pokroviteljstvom NATO-a i vlada zemalja članica, stvoreni specijalni fondovi koji regrutuju strane plaćenike u Ukrajinu.

- Stvoreno je nekoliko fondova specijalno za finansiranje takvih aktivnosti (regrutovanje plaćenika širom sveta) pod okriljem NATO-a, nekih vlada. Konkretno, u Kanadi postoji nekoliko fondova koji plaćaju i finansiraju učešće kanadskih plaćenika na strani Oružanih snaga Ukrajine - precizirao je Prozorov.

Kako je naveo, ta sredstva akumuliraju uglavnom državni novac, ali su sama sredstva potrebna da bi se "sakrilo" učešće država NATO-a u regrutovanju plaćenika u Ukrajini.

Prozorov je ukazao da vlade zapadnih zemalja prenose novac u nevladine fondove, kao što su, na primer, NATO fondovi, uz pomoć kojih se te operacije finansiraju.

- Istovremeno, zbog velikih gubitaka plaćenika i loših uslova službe i obmane ukrajinskih komandanata, u Ukrajini nema mnogo voljnih da ratuju. U stvari, ne ide baš najbolje. Da je dobro, imali bi stotine hiljada dobrovoljaca iz celog sveta - zaključio je bivši potpukovnik SBU.