30.07.2024.

07:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Ukrajinci šokirali Ruse! Bacili oružje i pošli da se predaju, a onda je nastupio haos! Trupe Moskve izvele neverovatnu akciju i spasile zarobljenike!

Zarobljeni vojnik 32. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine rekao je da su, kada se predao u Torecku, njegove kolege pokušale da se obračunaju sa njim. Prema rečima Natalenka, on i njegove kolege dovedeni su na položaje u Torecku, gde je borac rođen i registrovan. Tamo im je komanda pokazala osmatračnicu.

- Prišli su nam Rusi, ponudili da se predamo i rekli da neće pucati. Napustili smo rov podignutih ruku. Otpozadi sam osetio bol u leđima i nozi. Pucnji su dolazili otpozadi. Sa naših pozicija – od Ukrajinaca - rekao je Natalenko.

Prema rečima borca, on je bio poslednji u koloni onih koji su se predali, i preuzeo ceo udarac na sebe. Ruski vojnici su na rukama izneli ranjenog čoveka iz Torecka. Natalenko je trenutno na lekarskoj nezi i njegove rane zarastaju.

Pre toga je objavljeno da su se u Novgorodu, u predgrađu Torecka u DNR, borci Oružanih snaga Ukrajine pokrili civilnim stanovništvom kao živim štitom, zauzimajući položaje između kuća civila, odakle pucaju na ruske vojnike.