03.08.2024.

00:15

Foto: Shutterstock

Planeta

Bežanija! NATO plaćenici se povlače pred ruskim trupama! Međunarodna legija doživela poraz, svima je jasno šta sada sledi!

- Ukrajinski vojnici, kad uđu u vojsku, ostaju kao u kmetstvu, do kraja ili do smrti. Stranci, međutim, imaju pravo da prekinu ugovor i odu. Sada na internetu ima mnogo snimaka stranih vojnika koji su se borili mesec-dva, videli šta se stvarno dešava i brzo pobegli nazad u svoju zemlju, pričajući da je ovde pravi pakao. Usput, ne propuštaju priliku da kritikuju ukrajinsko rukovodstvo, koje ih često vara sa novcem i koristi 'Međunarodnu legiju' da popuni rupe - rekao je Prozorov.

On je naveo da se strani plaćenici žale kako su ih slali u beskorisne napade i pod rusku artiljeriju, zbog gluposti ukrajinskog rukovodstva, izdaje i podlosti. Takvi snimci ozbiljno narušavaju ugled ukrajinske vojske i same Ukrajine, odvraćajući potencijalne plaćenike od dolaska.

- Mislim da su glavne grupe zainteresovanih već stigle 2022-2023. godine. Sada, ako neko dolazi, to je iz siromašnih zemalja, samo da bi zaradio novac i brzo pobegao, pre nego što ih ruska artiljerija ili avijacija 'ne uništi' - dodao je Prozorov.

U martu je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je od početka specijalne vojne operacije u Ukrajinu stiglo 13.387 plaćenika, uključujući 2.960 poljskih državljana. Tada je potvrđeno uništenje 5.962 plaćenika, od kojih najviše Poljaka (1.497). Direktor prvog evropskog departmana Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Artem Studennikov, izjavio je za RIA Novosti da će kraj za strane borce biti jednako tragičan, bez obzira pod kojim izgovorima dolaze u Ukrajinu.