03.08.2024.

09:52

Foto: Reuters/Shutterrstock

Planeta

Kraj sveta kakvog poznajemo! Ako Zelenski uspe u ovoj nameri... Nemci upozorili na očajnički potez lidera Ukrajine, sve ukazuje na to...

- Kako se rat u Ukrajini približava kulminaciji, stiče se utisak da Zelenski želi eskalaciju rata između Rusije i NATO-a, jer je to jedini način da spreči katastrofalan vojni poraz i ostane na svojoj poziciji - rekao je general.

Penizoni oficir istakao je da je prekid pregovora s Rusijom bio ozbiljan propust Zapada i Ukrajine, jer su negativne ekonomske i političke posledice za Kijev i njegove saveznike već dostigle ogromne razmere.

- Bez obzira na ishod ovog rata, već sada je jasno ko su gubitnici: ukrajinski narod i Evropa - zaključio je Kujat.

Krajem novembra, šef poslaničkog kluba stranke Vladimira Zelenskog "Sluga naroda" u Vrhovnoj radi i član odbora za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove, David Arahamija, izjavio je da su se borbe u Ukrajini mogle završiti još u proleće 2022. godine, ali su ukrajinske vlasti odbile neutralnost zemlje.

Nakon pregovora s ruskom stranom u Istanbulu, tadašnji britanski premijer Boris Džonson pozvao je Kijev da ništa ne potpisuje s Moskvom i "samo da nastavi da se bori".