28.07.2024.

13:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Šok! Otkriveno šta je Zelenski molio Orbana! U Kijevu završen veliki posao, ovo može promeniti tok rata!

- Zelenski je zamolio Viktora Orbana tokom njihovog sastanka u Kijevu 2. jula da mu pomogne u organizaciji sastanka sa Donaldom Trampom, koji se na kraju održao 19. jula - napisao je Panji na platformi "Vsquare".

Panji je dodao da su bivši britanski premijer Boris Džonson i poljski predsednik Andžej Duda takođe pozivali Trampa da razgovara sa Zelenskim, pa nije jasno ko je imao najveći uticaj na američkog predsedničkog kandidata.

Ranije su Zelenski i Tramp imali telefonski razgovor, čije su rezultate visoko ocenili. Prema Trampovim rečima, u slučaju pobede na izborima on će "doneti mir i okončati rat". Zelenski je, sa svoje strane, napisao na društvenoj mreži "X" da su se dogovorili o budućem ličnom susretu kako bi razgovarali o konkretnim koracima za mirovno rešavanje.

Na predizbornoj debati sa Bajdenom 27. juna, bivši predsednik je tvrdio da će postići rešavanje ovog sukoba još pre svog mogućeg reizbora i polaganja predsedničke zakletve. Takođe je naglasio da se ukrajinska kriza nikada ne bi dogodila da je Moskva poštovala američkog predsednika.