29.07.2024.

06:15

Foto: EPA

Planeta

Šok! NATO strani plaćenici upali u Rusiju! Putinove trupe im priredile pakleni doček, mediji saznali koje sve grupe su masakrirane!

Oružane snnage Ukrajine su u martu pokušale da prodru na teritoriju Belgorodske i Kurske oblasti. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, trupe grupacije VS "Zapad" zajedno sa graničnim organima FSB-a su sve pokušaje osujetili, a napadi ukrajinskih jedinica su odbijeni.

Konkretno, 14. marta OSU su pokušale da helikopterima u oblasti Kozinke spuste desant od oko 30 boraca, ali su oni bili blokirani i uništeni. Tadašnji ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su gubici OSU na frontu za osam dana borbenih dejstava iznosili više od 3,5 hiljade, od čega je 790 nepovratnih gubitaka. Takođe, uništena su 23 tenka, 34 komada oklopnih vozila, uključujući 11 BMP Bredli, pet lansera raketnih sistema Vampir i helikopter Mi-8.

- Prvi su ušli pripadnici specijalnih snaga ukrajinske vojske i 'Međunarodnog legiona', to jest jedinice sastavljene od stranaca. Oni su trebali da obezbede mostobran, gde bi zatim oklopna vozila pod zastavama RDK i LSR trebala da uđu. Međutim, naši su ih propustili, a kada su krenule glavne snage, dočekali su ih tako da većina nije uspela da pređe ni nekoliko stotina metara od granice - rekao je Prozorov.

On je naglasio da je ukrajinska operacija bila potpuno neuspešna, jer je rusko komandovanje znalo za planiranu invaziju i bilo spremno.

- Dočekali su ih vrlo zavidno. Gubici su bili ogromni - istakao je sagovornik agencije.

Pozivajući se na očevice, Prozorov je naveo da je put od granice do crkve u selu Kozinka bio doslovno posut desetinama tela napadača. Prema njegovim rečima, ukrajinski zarobljenici su izjavili da je "to bila prava klanica".

- Jer su na njih leteli svi mogući projektili, naši su ih čekali i uništili veliki broj - rekao je Prozorov.