29.07.2024.

08:40

Foto: Shuterstock/Reuters/epa

Planeta

Turska ulazi u rat?! Situacija izmiče kontroli, Izrael brutalno zapretio Erdoganu: Proći ćeš kao Sadam Husein!

- Erdogan ide putem Sadama Huseina i preti da će napasti Izrael. Treba samo da se seti šta se tamo dogodilo i kako se to završilo - napisao je Kac na platforemi X (Tviter), preneo je Tajms of Izrael.
Sadamov režim je srušen invazijom koju su predvodile SAD 2003. godine, a irački sud ga je pogubio nakon što je zarobljen i nakon što mu je suđeno, navodi izraelski portal.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zapretio je da bi Turska mogla da uđe u Izrael da bi pružila podršku Palestincima, iako nije precizirao o kakvoj bi intervenciji moglo da bude reči, javio je Rojters.

- Moramo biti veoma jaki da Izrael ne bi mogao da radi ove stvari Palestini - rekao je Erdogan na sastanku ogranka vladajuće stranke Partija pravde i razvoja u provinciji Rize, u svom rodnom gradu, preneo je Hurijet.

Prema njegovim rečima, kao što je Turska ušla u Nagorno-Karabah, kao što je ušla u Libiju, mogla bi isto da učiniti i Izraelu. 

"Ne postoji ništa što ne možemo učiniti. Moramo biti samo jaki", istakao je Erdogan.
Turska je članica NATO, čije članice su i SAD, Kanada, Velika Britanija, Nemačka i drugi bliski izraelski saveznici, naveo je Tajms of Izrael.