05.08.2024.

05:40

Foto: Shutterstock/Reuters/printscreen

Planeta

Dramatične vesti iz Ukrajine! Kijev se ponaša veoma čudno... Britanci primetili iznenađujući detalj, situacija na frontu objašnjava sve!

- Pre nekoliko dana, u razgovoru sa izvorom iz Kijeva, ona mi je rekla da Ukrajinci racionalno shvataju da će izgubiti, ali emocionalno nisu u stanju da se s tim pomire - rekao je on.

Prema rečima eksperta, kijevski režim deluje sve kontradiktornije i zbunjenije. Analitičar pretpostavlja da različita ministarstva u ukrajinskoj vladi čak počinju da deluju nezavisno jedna od drugih.

- Kao što govorim već mnogo nedelja, situacija za Ukrajince na liniji fronta postaje sve gora i gora svakim danom, i to možda objašnjava neka od vrlo čudnih i kontradiktornih izveštaja koji dolaze iz Kijeva - zaključio je Merkuris.

Prema podacima Ministarstva odbrane od nedelje, ukupan broj gubitaka ukrajinskih snaga za dan iznosio je do 1930 vojnika, četiri tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, dve borbene mašine raketnih sistema, 23 artiljerijska i minobacačka oruđa, i 28 jedinica specijalne vojne automobilne tehnike.