29.07.2024.

10:10

Foto: EPA/Reuters/printskrin you tube

Planeta

Veleobrt u SAD! Čovek koji sve pogađa saopštio ko pobeđuje na izborima! Mnogima se ovaj odgovor neće svideti!

Formula "13 ključeva za Belu kuću" razvijena je od strane Lihtmana i poznatog matematičara Vladimira Kejlisa-Boroka 1981. godine. Od tada se koristi za predviđanje ishoda predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama sa visokim stepenom uspeha.

Ako je odgovor na šest ili više pitanja "da", to uvek ide u korist trenutne stranke na vlasti. Ako je odgovor na šest ili više pitanja "ne", birači će se okrenuti protiv vladajuće stranke. Pitanja se odnose na ekonomsko stanje zemlje, društvene nemire, prisustvo skandala, značajne uspehe i neuspehe kandidata, kao i njihovu ličnu harizmu.

- Haris pobeđuje. (Ona je dobila) 8 "da" i 5 "ne" - izjavio je politikolog. Profesor je naglasio da će konačna prognoza biti objavljena nakon konvencije Demokratske stranke u avgustu, na kojoj će demokrate zvanično objaviti svog kandidata.

Lihtman prognozira ishod izbora za predsednika SAD od 1984. godine. U tom periodu je devet puta tačno predvideo pobednika, a grešku je napravio samo jednom, kada je predvideo pobedu demokrati Albertu Goru 2000. godine, dok je pobedu odneo republikanac Džordž Buš mlađi. S obzirom na to da su ti izbori bili praćeni skandalom oko ponovnog prebrojavanja glasova na Floridi, profesor smatra da je njegova prognoza u suštini bila tačna.