29.07.2024.

11:00

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Nisu Rusi! Uhapšen aktivista krajnje levice zbog sabotaže na železnici u Francuskoj!

To je prvo javno objavljeno hapšenje od diverzantskog napada, koji se dogodio u petak nekoliko sati pre početka ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, prenosi Rojters.

Francuzi su prvo optuživali Rusiju za napade, ali Darmanen je ranije danas izjavio da ekstremisti krajnje levice verovatno stoje iza sabotaža na francuskoj železnici izvedenih u petak.

Informer

 

Svi vozovi u Francuskoj od jutros saobraćaju normalno, nakon sabotaže na železničkoj mreži koja se dogodila u petak, nekoliko sati pre ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, izjavio je francuski ministar saobraćaja Patris Vergrijet.

On je rekao da je "od 800.000 putnika koji su bili potencijalno pogođeni tokom vikenda, 700.000 moglo da završi svoje putovanje", prenosi BFM TV.

U Francuskoj su juče završene popravke železničkih pruga koje su oštećene u požarima podmetnutim u petak, saopšteno je iz Nacionalnog udruženje francuskih železnica (SNCF).

Stotine hiljada ljudi je bilo blokirano nakon što je obustavljen železnički saobraćaj zbog požara na prugama nekoliko sati pre ceremonije otvaranja letnjih Olimpijskih igara u Parizu.

Parisko tužilaštvo otvorilo je krivičnu istragu o podmetanju požara koju nadgleda kancelarija tužilaštva za organizovani kriminal.