29.07.2024.

14:25

Foto: Shutterstock

Planeta

Nešto veliko se sprema! Otkazuju se letovi na jedinom aerodromu u Libanu! Šta ovo znači za svet?

Grupa nemačke avio-kompanije "Lufthanza" obustavila je letove za Bejrut do 5. avgusta zbog trenutne situacije na Bliskom istoku, saopštio danas taj avioprevoznik za Figaro.

U saopštenju se navodi da su zbog predostrožnosti obustavljeni letovi avio-kompanija, članica grupe "Lufthanza" - Swiss International Air Lines-a, Eurowings-a i Lufthanze i da je reč o ukupno pet letova. 

Nakon saopštenja "Lufthanze", francuska avio komapnija "Er Frans" i njena podružnica holandska "Transavia" objavile su da obustavljaju letove sa Bejrutom danas i sutra.

"Turkish Airlines" je takođe otkazao dva leta tokom protekle noći, a turski prevoznik "SunExpress", grčki avioprevoznik "Aegean Airlines", etiopska kompanija "Ethiopian Air", kao i libanska MEA takođe su otkazali današnje letove predviđene za Bejrut, pokazuju podaci Flightradar24, preneo je Rojters. 

Međunarodni aerodrom u Bejrutu je jedini aerodrom u Libanu.

Izraelski bezbednosni kabinet ovlastio je u nedelju vladu da odgovori na raketni napad na Golansku visoravan u kojem je u subotu poginulo najmanje 12 dece i tinejdžera, a za koji Tel Aviv okrivljuje Hezbolah.
Ta grupa je negirala da je odgovorna za napad.