30.07.2024.

10:02 >> 10:09

Foto: EPA

Planeta

Preokret! Tramp se predomislio!? Sledi obračun epskih razmera, čeka se samo datum?!

Nekadašnji predsednik SAD izneo argumente protiv debate – em što vodi u anketama, em birači znaju sve o oba kandidata.

"Odgovor je da, verovatno ću učestvovati u debati, ali takođe mogu da iznesem argumente da to ne uradim", rekao je Tramp za "Foks njuz", a preneo portal "Hil".

Kao argumente za neučestvovanje u debati naveo je da vodi u anketama, premda je portal dodao da istraživanja ukazuju na tesan rezultat između Trampa i Harisove.

Takođe, bivši šef Bele kuće rekao je i da su javnosti poznati stavovi oba kandidata na sve teme, kao i to da ne voli Ej-Bi-Si zbog plasiranja lažnih vesti, medijsku kuću koja bi bila domaćin debate, te da ne želi da ona zaradi milione na istoj.

Tramp i aktuelni predsednik Džozef Bajden dogovorili su se za dve debate, od kojih je jedna održana 27. juna, a druga je trebalo da bude 10. septembra na "Ej-Bi-Si njuzu".

Informer

 

Bajdenov nastup na prvoj debati uticao je na to da se povuče iz predsedničke trke, dok je Kamala Haris obezbedila podršku dovoljnog broja delegata da bude kandidat demokrata.

Konvencija Demokratske partije na kojoj će biti proglašen zvanični kandidat stranke biće održana od 19. do 22. avgusta u Čikagu.

Harisova je ranije izjavila da je spremna za debatu s Trampom, a on je najpre rekao da će "apsolutno" učestvovati u bar jednoj debati s njom pre izbora, da bi njegova kampanja potom saopštila da on neće debatovati s Harisovom "sve dok demokrate zvanično ne odluče ko im je kandidat".