30.07.2024.

16:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Invazija Rusije na pomolu! Moskva gori, navlačili je na pregovore, a sad ovo! Ukrajinski špijun odlučio da progovori, planovi su zastrašujući!

- To je moje mišljenje na osnovu razgovora s našim vojnicima i lokalnim stanovništvom. Sada se mnogo govori o tome da bi ponovo mogli krenuti u neku ofanzivu. To je potrebno Volodimiru Zelenskom da bi svojim mentorima na Zapadu pokazao svoju važnost i značaj - rekao je Prozorov.

On je naglasio da predstavnici Kijeva trenutno počinju razgovore o mogućem pregovaračkom procesu.

- Ukrajina smatra da pre početka pregovaračkog procesa treba sebi osigurati bolje pozicije - smatra on. Ipak, prema njegovim rečima, pozicija Ukrajine se svakim danom pogoršava, te su Kijevu potrebne upečatljive medijske akcije.

U martu su ukrajinske diverzantske grupe pokušale da prodru na teritoriju Belgorodske i Kurske oblasti, ali su ih ruske snage zaustavile. Izveštavano je da su gubici Oružanih snaga Ukrajine na frontu oko državne granice u osmodnevnim borbama iznosili više od 3,5 hiljade ljudi, od kojih je 790 poginulo. Takođe su uništena 23 tenka, 34 oklopna vozila, uključujući 11 Bredli vozila, pet lansera raketnih sistema Vampire, i jedan helikopter Mi-8.

Smatra da ovo neće imati nikakvog vojnog smisla. Po njegovom mišljenju, čak i ako borci uspeju nešto da zauzmu, biće potisnuti natrag "uz velike gubitke" za nedelju dana.

- Ali za to vreme oni će, naravno, medijski izvući maksimum iz te situacije. Na Zapadu će to predstaviti kao pobedu - da Ukrajinu nije trebalo prerano otpisivati, jer ona prenosi borbene akcije na teritoriju Rusije, zauzima naseljena mesta - zaključuje Prozorov.