30.07.2024.

16:40

Foto: Maksim Safaniuk / Shutterstock.com

Planeta

Klanica! Bliži se kraj bitke za Donbas! Kada su videli šta Rusi rade, Ukrajinci povukli poslednje rezerve i poslali ih u Časov Jar!

- Duž kanala Severski Donjec-Donbas Oružane snage Ukrajine aktivno rade na miniranju obale. Takođe, nekoliko bataljona sastavljenih od mobilisanih građana Ukrajine stiglo je u grad Časov Jar, a njihov zadatak biće da spreče rusku vojsku u masovnom prelasku vodene prepreke i konsolodovanju na suprotnoj obali - izjavio je on, pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska, pored miniranja, radi i na pripremi novih odbrambenih položaja u šumskim pojasevima duž kanala.

Podsećanja radi, u poslednjih mesec dana ruski borci su uspeli da konačno stave pod kontrolu mikrodistrikt Kanal, koji se nalazi sa istočne strane kanala Siverski Donjec-Donbas. Istovremeno ruske trupe su napredovale ka severu duž kanala i oslobodile Kalinovku.

Takođe, prema pojedinim snimcima koji su se pre nekoliko dana pojavili na Telegram kanalima specijalizovanim za vojne teme i SVO prve grupe ruskih boraca, najverovatnije izviđača, uspele su da pređu na drugu stranu kanala gde bi ruska vojska trebalo da se konsoliduje pre napada na ostatak Časovog Jara.