30.07.2024.

19:10

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Šta se dešava?! Kim Džong-Una menja ćerka, ubrzano je spremaju za liderku Severne Koreje! Blumberg najavio šok vesti!

Nacionalna obaveštajna služba Seula (NIS) je navodno rekla poslanicima na sednici iza zatvorenih vrata u ponedeljak da je Ju-ae kandidat da bude sledeća u porodici Kim, koja vlada zemljom od njenog osnivanja kasnih 1940-ih.

- Severna Koreja je u ovom trenutku predložila Kim Ju-ae kao kandidata za naslednika sa poukama o tome kako da nasledi svog oca - rekao je poslanik Li Seong-kveun iz vladajuće Partije narodne moći novinarima posle sednice parlamenta. Oni su prilagodili nivo propagande i učestalost pojavljivanja, uzimajući u obzir reakciju javnosti na nju - rekao je Li.

Državni mediji nazivaju "voljenom ćerkom" i "voljenom detetom", Kim Ju-ae se prvi put pojavila u javnosti u novembru 2022. godine, kada je sa ocem gledala test interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17.

Od tada se pojavila na desetine puta, prateći severnokorejskog lidera na lansiranje raketa i na vojna mesta, na državne funkcije, čak i na sportske događaje.

Kako navodi NIS, Ju-ae ima 11 godina i veruje se da je drugo od troje dece između Kima i njegove supruge Ri Sol-ju.

U izveštaju se navodi da je Ju-ae učestvovala na državnom banketu u čast vojske prošle godine, i da je kasnije postavljena „prednji deo i centar na fotografiji sa nekim od najmoćnijih pripadnika oružanih snaga".

- Nijedno drugo dete severnokorejskog lidera nikada nije prikazano na takav način u tako ranoj dobi - napisao je Blumberg, napominjući da su tradicionalno deca lidera zemlje držana podalje od očiju javnosti dok ne postanu deo države. aparata.

Osnivač severnokorejske države Kim Il-sung i njegov sin Kim Džong-il su takođe stavili svoje odrasle sinove u državni aparat da ih obuče za naslednike, dajući im zvanične položaje koji su dodali njihov status.

Izveštaj je otkrio da bi Kim Džong-Un, s obzirom na njegovu relativno mladu starost od 40 godina, mogao da bude na vlasti decenijama.

Međutim, NIS pomno prati zdravlje severnokorejskog lidera, tvrde poslanici.