01.08.2024.

05:00

Foto: Shutterstock

Planeta

Bomba! Premijer Gruzije objavio kada će kraj rata u Ukrajini! Niko ovo nije očekivao, evo šta kreće nakon polaganja oružja!

- U svakom slučaju, mislim da će rat biti završen sledeće godine. Upravo nakon rata biće lakše obnoviti odnose s bilo kojom administracijom, bilo da je reč o demokratskoj ili republikanskoj administraciji... Glavni faktor je završetak vojnog sukoba. Čim se rat završi, tada će odnosi biti ponovo uspostavljeni. To je osnova našeg optimizma - izjavio je Kobahidze u intervjuu za televiziju "Imedi".

Prema njegovim rečima, obnova gruzijsko-američkih odnosa zavisi od Sjedinjenih Država, a gruzijska strana čeka na njihove korake.

Usvajanje zakona o stranim agentima u Gruziji naišlo je na kritike iz Evropske unije i Sjedinjenih Država. Pentagon je saopštio da su SAD na neodređeno vreme odložile zajedničke vojne vežbe s Gruzijom zbog preispitivanja bilateralnih odnosa. Vežbe su bile planirane za period od 25. jula do 6. avgusta. Vlasti Gruzije su više puta isticale potrebu za obnovom odnosa između zemalja.