31.07.2024.

07:45

Foto: EPA

Planeta

(VIDEO) Pojavio se snimak! Je li ovo momenat brutalne likvidacije lidera Hamasa u Teheranu?!

Na jednom snimku se vidi kako projektil leti na noćnom nebu Tehrana i zabija se u zgradu, dok su na drugom prikazane ruševine, navodno pogođene zgrade u kojoj je bio Hanije. Autentičnost snimaka još nije potvrđena.

Garda je dodala da je ubijen i telohranitelj lidera palestinske grupe koji je pratio Hanijea ranije u utorak tokom inauguracije iranskog predsednika Masuda Pezeškijana.

Niko nije preuzeo odgovornost, ali se sumnja da iza ubistva stoji Izrael, koji je prethodno obećao da će ubiti vođe Hamasa zbog napada te grupe 7. oktobra, navodi AP.

Podsetimo, operativni šef libanske militantne grupe Hezbolah Muhsin Šukr ubijen je u utorak napadu Izraela na južno predgrađe glavnog grada Libana, Bejruta, javili su izraelski javni emiter "Kan" i saudijska televizija "Al Hadath".

Saudijska televizija javila je, pozivajući se na izvore, da je Šukr ubijen, što je u suprotnosti sa prethodnim izveštajima, preneo je Tajms of Izrael.

"Šukrovo telo se sada nalazi u bolnici u Bejrutu koja je okružena bezbednosnim kordonom", navodi "Al Hadath".

Svetski mediji takođe izvešavaju da su u američkom vazdušnom napadu ubijeni komandante iranske proksi grupe PMU u Iraku u blizini Bagdada.