31.07.2024.

14:40

Foto: Reuters

Planeta

Gotovo je! Izrael prešao crvenu liniju, "Kasam" brigade započinju žestoku osvetu! "U Gazi, Zapadnoj obali i drugim oblastima..."

"Zločinačko ubistvo vođe Hanijea u srcu iranske prestonice je značajan i opasan događaj koji prebacuje bitku u nove dimenzije i imaće velike posledice širom regiona", navodi se u saopštenju Brigada.

Dodaje se da "zločinac Netanijahu, zaslepljen iluzijama o veličini, tera okupacioni entitet ka ponoru" i ubrzava kolaps Izraela i njegovo trajno uklanjanje sa okupiranih palestinskih teritorija, prenosi Al Džazira.

U saopštenju se ističe da "neprekidni zločini" Izraela rezultiraju širokom međunarodnom podrškom za palestinski narod i njegov otpor okupaciji.

"Neprijatelj je pogrešio proširujući obim agresije, ubijajući vođe otpora u različitim arenama i narušavajući suverenitet regionalnih država", upozorile su Brigade Kasam.

Borci Hamasa dodatno upozoravaju da krv koju su prolili Hanije, kao i palestinska deca, žene i omladina, nisu uzalud, već će "osvetliti put ka oslobođenju" od izraelske okupacije.

"Neprijatelj će svojom krvlju platiti svoju agresiju u Gazi, na Zapadnoj obali i unutar svojih granica", navode palestinski borci.