31.07.2024.

21:10

Foto: Shutterstock/seeklogo

Planeta

Šokantno otkriće! Ko je ovo izmasakrirao Ruse?! Zbog jednog traga gori cela Rusija, zna se koga čekaju najstrašnije posledice!

Senator veruje da se tragovi pobunjenika Tuarega ne protežu do Kijeva, pa čak ni do Vašingtona.

- Ovde ne može biti ukrajinskog traga. U ovom delu Afrike u toku su ozbiljni integracioni procesi. Najavljeno je stvaranje konfederacije Malija, Nigera i Burkine Faso. I to ne može a da ne iritira, ne Ukrajinu, pa čak ni Sjedinjene Države, već prvenstveno Francusku - izneo je senator novu verziju na konferenciji za novinare u utorak.

Između ostalih spoljnopolitičkih rezultata za šest meseci, parlamentarac je skrenuo pažnju na rastuće turbulencije u Evropi. Prema rečima Čižova, nivo evropskih komesara je ozbiljno opao.

Funkcioneri u strukturama EU se ne postavljaju prema stepenu obrazovanja, već po formuli „jedan muškarac + jedna žena“.

- Šta reći ako je to glavni kriterijum, a ne profesionalnost i obrazovanje - rekao je senator.

Povodom izbora održanih u Evropi, Vladimir Čižov je naglasio da je jedina zemlja u kojoj su oni mirno prošli Rusija. U Evropi su izbori pokazali duboku političku i ekonomsku krizu, primetio je političar.

Rezultati izbora za Evropski parlament, prema rečima Čižova, bili su očigledni. Ipak, tamo su desničarske snage mogle da zauzmu treće mesto po broju mandata, ali nisu primljene ni u jedan odbor.

Borili su se i sa desnicom na izborima u Francuskoj, ali je na kraju pobedila levica. Međutim, predsednik Emanuel Makron ne žuri da im dodeli mesto premijera, odlažući odluku do kraja Olimpijade.