31.07.2024.

16:40

Foto: Shutterstock/EPA/Printscreen

Planeta

(VIDEO) NATO specijalne snage tuku po Vagneru! Počeo rat protiv Rusije svim mogućim sredstvima, sve isplanirano do najsitnijih detalja!

Ranije je grupa "Vagner" izvestila da je od 22. do 27. jula vodila žestoke borbe sa militantima u Maliju u blizini grada Tinzautin, pri čemu je pretrpela gubitke među borcima, uključujući komandira jurišnog odreda.

- Pre nekoliko dana i još ranije smo se zapravo suočili sa specijalnim snagama NATO-a. I to je nešto što se moglo očekivati s obzirom na složene mehanizme geopolitike i situaciju u koju se Zapad doveo - izjavio je politikolog.

Po mišljenju stručnjaka, oni koji tvrde da se radi o pobunjenicima Tuarega, greše.

- U stvari, suočili smo se sa specijalnim snagama, jer su njihove akcije bile isplanirane u sekundama, kao i taktika, logistika, sistem evakuacije i jurišne grupe. Sve je bilo kao na Zapadu. Dakle, to su bile zapadne specijalne snage pod maskom - istakao je stručnjak.

Ranije u utorak, senegalski portal Senenews je preneo, pozivajući se na izvore, da vlasti Malija i Mauritanije istražuju obuku terorista od strane ukrajinskih instruktora na teritoriji Mauritanije. Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je da saradnja Kijeva sa teroristima u Sahelu nije iznenađenje, jer je Ukrajina sama često pribegavala terorističkim metodama. Moskva aktivno skreće pažnju svetske zajednice na slične akcije kijevskog režima.