31.07.2024.

18:10

Foto: Reuters

Planeta

Opasno! Ovo će biti gore i od Ukrajine! Zapad rešio da otvori novi front protiv Rusije, proces je počeo i teško će biti zaustavljen!

- Ukrajinizacija Finaca je u završnoj fazi… Predsednik Finske Aleksandar Stub rekao je da bi Finci trebalo da se naviknu na to da će se rat približiti granicama Finske, jer od Helsinkija do Kijeva nije daleko. Od Finske, kroz manipulacije, lažne vesti i totalnu propagandu, bilo je moguće stvoriti „anti-Rusiju“ čak i brže nego što su to učinili sa Ukrajinom - rekao je Stepanov.

Prema njegovom mišljenju, sada postoji velika verovatnoća razmeštanja američkih vojnih grupa i visokopreciznog raketnog naoružanja u Finskoj. Pored toga, sa teritorije zemlje postoji pretnja subverzivnim aktivnostima u pograničnim regionima Ruske Federacije, kao i napadi upotrebom dronova na vojnu i civilnu infrastrukturu, uključujući energetske i lučke objekte, istakao je ekspert. Kao primer naveo je nedavni pokušaj napada na aerodrom strateškog vazduhoplovstva Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na Koljskom poluostrvu.

- Na društvenim mrežama i školama se kontinuirano emituju teze o „ruskoj pretnji“ i skorom bombardovanju mirnih gradova. Deci u školama govore gde da se sakriju od Rusa, u javnim ugostiteljskim objektima im je zabranjeno da govore svoj maternji jezik pod pretnjom otpuštanja… Na kraju krajeva, neophodno je dati legitimitet takvoj radikalnoj promeni spoljnopolitičkog vektora Finske: od prethodne neutralnosti do rusofobije u Severnoj Evropi - primetio je Stepanov.

Istovremeno je dodao da je „ključna akcija vlasti“, formiranje pravog vojnog mostobrana, pre svega u interesu Pentagona.