31.07.2024.

20:10

Foto: Shutterstock/Reuters/Guardian video printscreen

Planeta

(VIDEO) Šokantan obrt na frontu! Strani plaćenici zaratili sa Ukrajinicima! Naredili im da jurišaju na Ruse, a onda je nastao haos!

Prema njegovim rečima, Latinoamerikanac po imenu Filipe odbio je da juriša na ruske položaje u gradu Časov Jar u Donjeckoj Narodnoj Republici. Zbog toga su vojnici Oružanih snaga Ukrajine vezali čoveka i bacili ga u jamu.

- Sunarodnici su, spasavajući svog prijatelja od odmazde i neizbežne pogibije, krenuli u napad na ukrajinske „kolege“ - napisao je Podubni.

Trenutak obračuna Kolumbijaca i Ukrajinaca uhvatila je kamera jednog od plaćenika. Kasnije je snimak došao u posed Oružanih snaga Rusije.

Ranije je saopšteno da su upravo Kolumbijci zauzeli prvo mesto među ubijenim plaćenicima u Ukrajini. Prema pisanju medija, tokom specijalne vojne operacije, likvidirano je najmanje 66 državljana ove zemlje.

Pored toga, nedavno je jednog od kolumbijskih plaćenika zarobila ruska vojska. Prema njegovim rečima, ukrajinska komanda je obećala da će poslati njegovu jedinicu da čuva određenu zgradu, ali je umesto toga poslala pravo na liniju fronta.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u Ukrajinu je stiglo 13,5 hiljada stranih plaćenika, više od polovine ih je likvidirano, više od 5,5 hiljada je pobeglo.

Prema rečima zvaničnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, za njihovo vrbovanje odgovorne su zapadne strukture.