31.07.2024.

20:40

Foto: Foto: Printscreen, Shutterstock

Planeta

Odoše u vazduh! Rusija bez milosti: Azovci i strani plaćenici završili karijeru! U razornom udaru pogođena i zloglasna grupa "Kraken"!

- U 04:45, Čugujev, Harkovska oblast. Napad na pripadnike nacističke grupe 'Kraken', koja je zabranjena u Rusiji. Takođe, tamo su bili i stranci - rekao je Lebedev.

Nacionalistička diverzantska jedinica "Kraken" formirana je u martu 2022. godine od strane vođa puka "Azov" i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine. Ova grupacija je poznata po brojnim slučajevima mučenja i zlostavljanja civila i zarobljenika.

Ruska vojska je takođe pogodila privremeni punkt stranih plaćenika u blizini aerodroma u Borispolju, Kijevska oblast.

Pored toga, napadi su izvedeni na položaje Oružanih snaga Ukrajine u Svetlovodsku, Kirovogradska oblast, na poligonu u Žitomirskoj oblasti, u Brovarima kod Kijeva, kao i na vojnu jedinicu u Voznesensku, Nikolajevska oblast, gde su se popravljali tenkovi.

Prema rečima pripadnika podzemlja, ciljevi napada su takođe bili vojni aerodromi u Mirgorodu, Poltavska oblast, i u Krivom Rogu.

Pod udarom su se našle dve kolone sa tehnikom u Dnjepropetrovskoj oblasti i Sumi.

Među pogođenim objektima nalaze se i skladište sa američkim naoružanjem u Brovarima, skladište i železnička stanica u Kremenčugu, skladišta u Nižinu, Černigovska oblast, i Šostki, Sumska oblast.

Danas su ukrajinski mediji izvestili o eksplozijama u Kijevu, Kijevskoj oblasti i drugim regionima. Vazdušna uzbuna je tokom noći odjekivala širom zemlje.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne objekte, ruska vojska redovno izvodi precizne udare na lokacije sa pripadnicima vojske, tehnikom i plaćenicima, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, industriju odbrane, vojne komande i komunikacije Ukrajine. Portparol predsednika Dmitrij Peskov više puta je naglasio da vojska ne cilja stambene objekte i socijalne ustanove.