02.08.2024.

06:40

Foto: Reuters

Planeta

Ludnica u Ukrajini! Kolumbijci došli i pokupili regrute, a onda je počelo razaranje! Kada su vojnici videli Ruse, povukli su jedini logičan potez!

- Odvedeni smo na položaje, a zatim su počeli da pucaju na nas i bacaju mine. Iskočili smo iz vozila, nismo znali gde smo. Proveli smo pola noći u šumici, a onda su došli Kolumbijci. Jedan Kolumbijac nas je poveo negde oko dva ujutru, doveo nas na položaje, a sutradan su otišli. Ostali smo tamo trojica na položaju - rekao je Poplavski.

Prema njegovim rečima, ostali su na tom položaju deset dana, bez hrane i vode, jer je "sve bilo razneseno bombama".

- Dvadeset osmog nas dana su nas zarobili, predali smo se - dodao je vojnik.

Ministarstvo odbrane Rusije često izveštava o uništenju plaćenika iz SAD, Velike Britanije, Gruzije i drugih zemalja, kao i o napadima na mesta okupljanja stranih boraca koji se bore na strani Kijeva. Ministarstvo je takođe više puta upozoravalo strane građane da ne odlaze u Ukrajinu, ističući da plaćenici, prema međunarodnom humanitarnom pravu, nisu borci i nemaju pravo na status ratnog zarobljenika.

Prema podacima Ministarstva, ukupno je tokom Specijalne vojne operacije (SVO) u Ukrajinu stiglo 13.387 stranih plaćenika da učestvuju u borbama na strani kijevskog režima. U tom periodu, eliminisano je 5.962 borca.