02.08.2024.

07:10

Foto: Foto: Printscreen, Shutterstock

Planeta

Drama! Rusi sve nišane uperili u nebo, zaseda je spremna! Jedan sistem će istovremeno rušiti nekoliko moćnih aviona!

"Verovatno će predsednik Vladimir Putin uživati u prizoru uništenih F-16 aviona iz zemalja NATO. Ukrajinskim F-16 će se suprotstaviti moćni ruski mobilni raketni sistemi S-300 i S-400, koji mogu istovremeno gađati više aviona u vazduhu", navodi se u članku.

Takođe se napominje da će američki borbeni avioni biti izuzetno ranjivi na raketne udare po aerodromima. Mogu se uništiti dalekometnim artiljerijskim sistemima.

"Ruski borbeni avion Su-35 biće jedna od najvećih pretnji za F-16. Opremljen je radarom velikog dometa koji mu omogućava da prati i gađa do osam ciljeva istovremeno na velikoj teritoriji", stoji u članku.

Agencija „Bloomberg“ nedavno je, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, izvestila da je prva „mala“ grupa američkih F-16 aviona, koje su NATO zemlje predale, stigla u Ukrajinu.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je više puta isticalo da SAD i njihovi NATO saveznici rizikuju direktan oružani sukob s Moskvom, što bi moglo imati katastrofalne posledice. Pojava F-16 aviona u ukrajinskom arsenalu, koji mogu nositi nuklearno oružje, biće smatrana pretnjom Zapada u nuklearnoj sferi, upozorilo je rusko ministarstvo.