01.08.2024.

23:10

Foto: Youtube printscreeen

Planeta

Moskva pred istorijskom pobedom! CNN konačno sve priznao, dileme više nema - Pokrovsk uskoro opet postaje Krasnoarmejsk?!

"Ruske trupe su nedavno postigle značajne taktičke uspehe u ovom području, smeštenom severozapadno od Avdejevke", navodi se u izjavi analitičara iz Vašingtonskog Instituta za proučavanje rata (ISW).

Kako ističe CNN, Krasnoarmejsk, u kojem je pre rata živelo oko 60 hiljada ljudi, nije veliki grad, ali služi kao ključna baza ukrajinskih trupa zbog blizine drugog važnog grada, Konstantinovke.

Ranije je portal iDNES objavio da su jedinice OSU u teškoj situaciji kod Krasnoarmejska zbog nedostatka ljudstva. Generalštab OSU je 29. jula priznao da je situacija za kijevske snage napeta na Krasnoarmejskom pravcu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage preuzele kontrolu nad selima Progres i Jevgenovka u DNR. Jevgenovka je naselje smešteno u nizini na zapadnoj ivici Očeretskih visina. Progres je severno od nje i predstavlja jednu od odbrambenih linija OSU kod reke Volčja. Oslobađanje ovih sela omogućava dalji napredak ka Krasnoarmejsku (Pokrovsku), važnom transportnom čvorištu ukrajinske vojske u Donbasu.