02.08.2024.

13:18

Foto: Foto: Printscreen/X, Shutterstock

Planeta

Monstruozan potez trupa Zelenskog! Zarobljenik sve priznao Rusima! Shvatili da su poraženi i krenuli da se predaju, a onda je usledio horor!

Kurkov, mobilisan iz Odese, rekao je da je njegova grupa poslana da zauzme, prema komandnoj informaciji, praznu poziciju. Međutim, ruske snage su ih uočile na putu i otvorile vatru. Grupa je dospela na poziciju, ali nije mogla da je zauzme.

Bez mogućnosti za povlačenje, grupa se predala. Nakon što su predali oružje, spustili su se u podrum bez oružja i pancira, gde su ranjenima pružili medicinsku pomoć.

- Kad smo se svi našli u podrumu, kamikaza dronovi su počeli da bombarduju prostoriju. Bilo ih je pet-šest. Ne verujem da su Rusi napadali; verovatno su to bili ukrajinski dronovi - rekao je Kurkov.

Ovo nije prvi slučaj da ukrajinska vojska sprečava svoje vojnike da se predaju ruskim snagama. Dana 25. jula, zarobljeni vojnik Dmitrij Romaev ispričao je kako su ukrajinske snage koristile teški dron "Baba Jaga" da dva puta napadnu svoje vojnike, verujući da su nesposobni za dalju borbu i da će se predati.