02.08.2024.

11:22

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Deo rakete pao na višespratnicu! Rusi mislili da je pao dron pa se zapanjili - drama u Sevastopolju!

(VIDEO) Raketiran Krim, deo rakete pao na višespratnicu

Eksplozije su se čule u u Saki, Jevpatoriji, Balaklavi i Simferopolju.

Deo ATASMC probio krov zgrade u Sevastopolju

Eksplozivni deo oborene rakete ATACMS probio je krov devetospratnice u Sevastopolju, javio je guverner Mihail Razvožajev na Telegramu.

"Posle pregleda jedne od kuća u Simonkinoj ulici, ispostavilo se da na krov devetospratnice nisu pali delovi bespilotne letelice, već je oboreni visokoeksplozivni deo projektila ATACMS probio krov i zaglavio se na tehničkom spratu, tako da niko nije povređen", napisao je on.

 

Rusi postavili adaptirane protivtenkovske mine TM-62

Ruske jedinice koje su učestvovale u jurišu na Urožajno u DNR su u više navrata primenjivale adaptirane protivtenkovske mine TM-62 za dizanje u vazduh ukrajinskih uporišta, obelodanilo je rusko ministarstvo odbrane.

Rusija podigla Su-35 iznad Crnog mora!

Posade aviona Su-35 S Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvele su plansko patroliranje iznad neutralnih voda Crnog mora u zoni odgovornosti grupe "Jug", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. Cilj je bio da se spreči da strani avioni povrede granicu Rusije avionima ili bespilotnim letelicama.

Oboreno 6 dronova, dvoje ranjeno u Belgorodskoj oblasti

Izad Kurske i Krasnodarske oblasti tokom noći oboreno je šest ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 
Dve osobe su ranjene u ukrajinskom napadu dronom na Belgorodsku oblast, saopštile su vlasti.