02.08.2024.

10:45

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Počelo je! Izlivi besa, lupanje po stolovima! Nensi Pelosi iznela šokantne tvrdnje o Trampu! "Psihički je nestabilan...."

Nensi Pelosi u novim memoarima piše da je izbliza videla Trampovu "mentalnu neuravnoteženost".

Poručili su "da je njegovo mentalno i psihološko zdravlje u padu", preneo je "Gardijan" koji je imao uvid u memoare Pelosijeve koji će biti objavljeni naredne nedelje. 

"Nisam lekar, ali sam smatrala da je njegovo ponašanje teško razumeti", piše Pelosijeva u novoj knjizi "Umetnosti moći". 

Ona i na drugim mestima u knjizi sasvim otvoreno iznosi stavove o Trampovom mentalnom zdravlju, nazivajući ga "neuravnoteženim i izgubljenim".

"Znala sam za Trampovu mentalnu neuravnoteženost. Videla sam je izbliza. Njegovo poricanje i potom odlaganje kada je nastupila kovid pandemija, njegova sklonost da napušta sastanke, njegov rečnik, njegovo lupanje po stolovima, izlivi besa, njegovo nepoštovanje naših patriota i njegova potpuna odvojenost od stvarnosti i stvarnih događaja. Takođe, njegova konstanta, smešna insistiranja da je on najveći svih vremena", tvrdi Nensi Pelosi.

Tramp je nedavno istakao da će se povući sa mesta predsednika ako bude imao zdravstvenih problema nakon eventualnog ponovnog izbora.

Navodeći da će Tramp u slučaju da pobedi na ovogodišnjim predsedničkim izborima biti na toj funkciji i kada bude imao 82 godine, odnosno kada bude stariji od aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena, učesnici konferencije Nacionalnog udruženja crnih novinara u Čikagu upitali su su bivšeg predsednika da li bi se povukao ukoliko bi mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

"Apsolutno!", odgovorio je Tramp, ističući da će napustiti Belu kuću ukoliko oseti da na bilo koji način nije dorastao zadatku.