02.08.2024.

18:30

Foto: Reuters

Planeta

Tramp: Nisam znao da je Kamala crnkinja, zar nije Indijka?! "Naprasno je pocrnela" - treba to ispitati!

On je kazao da je ona "naprasno pocrnela" pre nekoliko godina.

Tramp je govorio o nasleđu Harisove, čija je majka Indijka, a otac sa Jamajke, na skupu novinara crnaca u Čikagu.

- Ona je oduvek bila indijskog porekla i sama je promovisala indijsko nasleđe. Nisam znao da je crnkinja sve do pre nekoliko godina, kad je naprasno postala crna, a sada želi da bude poznata kao crnkinja. Dakle, ne znam, da li je Indijka ili crnkinja - rekao je Tramp.

On je dodao da poštuje sve rase, ali da Harisova to ne radi.

- Poštujem je u svakom slučaju, ali ona očigledno ne jer je bila Indijka do kraja, a onda je odjednom napravila zaokret i postala crnkinja - kazao je Tramp.

Prema njegovom mišljenju, neko bi trebalo da ispita tu promenu kod Harisove.

Ona mu je na taj njegov komentar odgovorila na skupu u Hjustonu.

- To je stara predstava podele i nepoštovanja. Americi je potreban vođa koji ne reaguje neprijateljstvom i besom kad se suoči sa činjenicama. Potreban nam je lider koji shvata da nas naše razlike ne dele, već su ključni izvor naše snage - rekla je Harisova.

Njen suprug Dag Emhof rekao je da su Trampovi komentari "gora verzija grozne osobe", a izjave bivšeg predsednika SAD osudila je i sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer, koja je Afroamerikanka.

Kamala Haris, inače, važi za prvu ženu potpredsednicu SAD. Istovremeno je prva Afroamerikanka i prva žena iz južne Azije koja je postala potpredsednica SAD. Njeni otac i majka su emigrirali u Ameriku, a ona je rođena u Oklandu u Kaliforniji.

Informer

 

Donald Tramp je izjavio da odluke u Beloj kući donosi grupa fašista, komunista i marksista, a da aktuelni lider SAD Džo Bajden ne zna da je živ. On je u intervjuu za Foks njuz istakao da su oni, za razliku od njega, pretnja demokratiji.
- Mislim, pogledajte šta su upravo uradili. Oduzeli su Džozefu Bajdenu kandidaturu za predsednika kao da je dete. Oduzeli su mu predsedničku funkciju. Njegova žena nije želela da se to dogodi - rekao je Tramp.
On je dodao da su demokrate učestvovale u "puču" tako što su Bajdena na vrhu liste zamenili potpredsednicom Kamalom Haris mesecima nakon što su milioni birača na unutarstranačkim izborima glasali. Na pitanje novinara ko vodi državu dok je Harisova u kampanji, bivši predsednik je rekao da je u pitanju "grupa ljudi koji su fašisti, komunisti, marksisti".
- Oni kruže oko Ovalnog kabineta i ministarstva pravde - rekao je Tramp.
Na pitanje da li misli da Bajden ne donosi nijednu od velikih odluka Tramp je rekao:
- Ne, mislim da on ne zna da je živ.