02.08.2024.

20:00

Foto: Printscreen You Tube

Planeta

KIRG čeka komandu! SAD očekuju masovni udar na Izrael u roku od 72 sata! Tel Aviv u stanju uzbune, šta će Iran gađati?!

Dakle, CNN je objavio izveštaj u kojem se kaže da će do kraja ove nedelje (to jest, u roku od 72 časa) biti pokrenut masovni udar na Izrael. Glavni „teret" tokom ove operacije navodno će preuzeti Korpus islamske revolucionarne garde Irana (KIRG).

Ranije je, kako je već saopšteno, Izrael stavio svoje jedinice protivvazdušne i protivraketne odbrane u specijalnu pripravnost od Eilata na Crvenom moru do Golanske visoravni na severu zemlje.

Značajno je povećan broj sistema protivraketne odbrane u blizini luka i velikih industrijskih centara. Nuklearni centar u Dimoni, koji je već čuvan „kao zenica oka Izraela", prebačen je na "vojni režim rada", kada se vrši verifikacija na više nivoa protiv bilo koga, uključujući i one sa posebnim propusnicama i pristupnim kodovima.

U međuvremenu, iranski mediji, pozivajući se na organizacije povezane sa KIRG, objavljuju kadar sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, kojeg posmatra osoba koja snima. Natpis glasi: "Mi vas posmatramo."

Podsetimo, Iran je ranije napao Izrael rojevima dronova i desetinama raketa. Međutim, na kraju, ovaj udar nije naneo veliku štetu, a jedan broj stručnjaka i dalje veruje da je postojalo upozorenje o udaru, koje je na kraju preneto kao informacija koju su dobili izraelski obaveštajci.