03.08.2024.

07:49 >> 12:08

Foto: Reuters

Planeta

"Ruska avijacija mora biti uništena!" Žestok nalet grupe "Dnjepar", pregazili 4 ukrajinske brigade!

Rusi upotrebili više od 600 avio bombi!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Rusija prošle nedelje upotrebila više od 600 avio-bombi u napadu na tu zemlju.
"Ruska borbena avijacija, svim sredstvima, mora da bude uništena gde god da se nalazi. Takođe je sasvim pošteno napadati ruske aerodrome. Potrebno je da pronađemo zajedničko rešenje sa našim partnerima - bezbednosno rešenje", napisao je Zelenski na društvenim mrežama, prenosi Rojters.
Ukrajinska vojska saopštila je ranije danas da je napala ruski aerodrom Morozovsk tokom noći, pogodivši skladište municije u kojem su, između ostalog, bile smeštene avio-bombe.
 

 

Zelenski: Okončanje sukoba preka potreba!

Okončanje sukoba sa Rusijom je preka potreba za Ukrajinu, rekao je Vladimir Zelenski.
"Reč je o onome što omogućava da Ukrajina ostane u centru pažnje međunarodne zajednice, da se poveća podrška našoj zemlji za naše ljude koji rade važne stvari za Ukrajinu, a najvažnija je kako što pre pravedno okončati sukob", napisao je on na Telegramu.

Napad "suhoja" na ukrajinska uporišta

Jurišni avioni ruskih vazdušnih snaga Su-25 izveli su napad na ukrajinska uporišta u zoni odgovornosti grupe "Istok".

Grupa "Dnjepar" porazila četiri ukrajinske brigade

Pripadnici snaga "Dnjepar" porazili su četiri ukrajinske brigade. Protivnik je izgubio 100 vojnika, ali i zapadnu tehniku: američka oklopna vozila "makspro" i "hamvi", rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Roman Kodrjan.

Rusi oborili 75 dronova

Ruska PVO oborila tokom noći 75 ukrajinskih dronova i to čak 36 iznad Rostovske oblasti i 17 iznad Orlovske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Dve bespilotne letelice zabile su se u višespratnicu u Orelu, a u Rostovskoj oblasti pogođena su skladišta.